NOVETATS D'ENERGIA I AIGUA

Aquestes són les novetats de 2021 del departament d'energia i aigua:

Indicat pel CFGS d’energies renovables.

Aquest manual aborda de manera tècnica i pràctica l'estudi de l'energia geotèrmica, que pot ajudar, juntament amb la resta d'energies renovables, a frenar el canvi climàtic. És un llibre d'interès per a enginyeries, empreses energètiques, constructores, instal·ladors, dissenyadors, empreses elèctriques, fabricants d'equips, etc., a més de poder ser utilitzat per a la formació de nous professionals i per a cursos.

Indicat pel CFGS d’energies renovables.

 Aquest llibre proporciona un grau de coneixement profund sobre la tecnologia eòlica, analitzant com es poden aprofitar les condicions del vent per a la generació d'electricitat, com es poden seleccionar els millors llocs per maximitzar aquesta generació i quines són les característiques que permeten als aerogeneradors fer aquesta producció el més eficient possible. Aquesta anàlisi també s'estén a la situació actual i a les perspectives de futur del mercat eòlic. El major avanç tecnològic en energia eòlica apunta al desenvolupament de parcs marins, per la qual cosa és imprescindible conèixer tant els seus avantatges com les limitacions tècniques i econòmiques que comporten, ja sigui com a conseqüència del disseny del propi aerogenerador, incloent la seva fonamentació i les infraestructures necessàries per a l'evacuació de l'energia, així com les característiques del medi marí. A més, es discuteixen altres aplicacions i usos de l'energia eòlica, com l'hidrogen verd, la dessalinització i el bombament d'aigua. S'analitza la interacció entre l'energia eòlica i l'entorn, tractant l'impacte, flora, erosió, efectes visuals i sonors i aspectes ambientals que apareixen durant les fases de construcció i operació d'un parc eòlic. A més, es descriuen cadascuna de les fases en el desenvolupament d'un projecte eòlic, des de l'estudi preliminar o avantprojecte fins a la posada en marxa comercial, posant l'accent en tots els factors que influeixen en les decisions d'inversió, tenint en compte els paràmetres de viabilitat tècnica i econòmica que defineixen els punts crítics en l'obtenció dels permisos necessaris per al desenvolupament d'un parc eòlic. En definitiva, és el llibre més complet, ampliat i totalment actualitzat des de la primera edició. És un llibre d'interès molt pràctic, actualitzat i complet per a empreses instal·ladors, empreses d'energia eòlica, fabricants d'equips eòlics, companyies elèctriques i professionals, enginyeria, especialistes en energies renovables, institucions, professors, nous professionals i també imprescindible per a cursos de formació en el sector.


Indicat pel CFGS d’energies renovables.

En aquest llibre posa al dia tot el que se sap sobre l'energia solar tèrmica i fotovoltaica, en els seus tres vessants: Fonaments. En primer lloc, hem de conèixer bé la font d'energia des de la qual partim (el sol), les característiques de la radiació solar, la concentració d'energia solar, etc. Tecnologies. S'han desenvolupat sistemes solars per a calefacció d'aigua, calefacció, refrigeració, producció d'electricitat, vapor, etc. Aplicacions. Les possibilitats de l'energia solar en la reducció del consum en edificis i habitatges, la possibilitat de bombar aigua, dessalinització d'aigua, il·luminació, assecat de productes, avions moguts per energia solar, embarcacions, etc. són enormes. En aquest llibre intentarem explicar de manera senzilla i gràfica tot el que s'indica en les tres seccions anteriors. Per tant, és de gran interès per a tots els professionals del sector (instal·ladors, empreses de manteniment, dissenyadors, constructors, arquitectes, companyies energètiques, empreses de calefacció, companyies elèctriques, enginyers, etc.)

Indicat pel CFGS d’energies renovables.

El decret aprovat recentment sobre l'autoconsum solar es dedica íntegrament a l'ús de l'energia solar fotovoltaica per produir electricitat per a consum propi. Hi ha molts llocs on les xarxes de distribució d'electricitat no arriben. Portar les xarxes a aquests llocs pot ser poc econòmic. La solució ideal és disposar d'instal·lacions solars in situ que produeixin electricitat. També en llocs on hi ha xarxes elèctriques disponibles, pot ser interessant disposar d'instal·lacions solars fotovoltaiques. L'electricitat produïda es pot utilitzar en el seu propi consum, i si es deixa, es pot abocar a la xarxa, en les condicions adequades. Aquest llibre ofereix el decret d'autoconsum, complet i comentat, de manera que dissenyadors, enginyers, instal·ladors, professionals, usuaris, etc., tindran en aquest treball una eina molt útil. Per completar la informació d'aquest Decret s'inclouen capítols referents a instal·lacions solars elèctriques i fotovoltaiques.




Comentaris