NOVETATS DE FOL

 

El Departament de FOL de l’Escola del Treball recomana els següents llibres que ja teniu a la vostra disposició a la Biblioteca.

 

1.- PER A CONSCIENCIAR. “La nueva fórmula del Trabajo”. Bock, Laszlo. Responsable de gestió de persones de Google.





“Passem més temps treballant que fent qualsevol altra cosa. No és lògic que el treball sigui una experiencia desmotivadora i poc humana.”

Google incorpora elements lúdics que no distreuen els treballadors si no que fa que rendeixin més, atorga poder als empleats, paga de forma “injusta” per què és el més just, dona participacions de l’empresa a tots els treballadors...

En aquest llibre s’expliquen  les claus de perquè Google es troba en els millors llocs per treballar, però també dona una sèrie de pautes per aconseguir l’èxit en les empreses que es poden resumir en una sola frase: “Cuida les teves persones treballadores per què l’element humà és la base fonamental de l’èxit de totes les organitzacions”.


A qui
va dirigit?

Alumnat de tots el cicles formatius, ja que treballar és un fet que  ocupa gran part del nostre temps i cal trobar la fórmula per que tothom ho faci de la millor manera possible.

 

 2.- PER A DESPERTAR... El trabajo ya no es lo que era”. Cañigueral, Albert.



Aquella  idea sobre el treball que diu: “Un treball fix de 40 hores setmanals fins que la mort ens separi” és una història del passat i ja va sent hora que ens adaptem. Els nostres pares han tingut un sol lloc de treball al llarg de la seva vida, nosaltres diferents llocs i els nostres descendents tindran més de 7 treballs al mateix temps.

 La societat evoluciona i les relacions laborals estan canviant. Els robots ens van a llevar el lloc de treball? Hem de tenir por al que ens arriba?

 En aquest llibre, Cañigueral analitza les debilitats del sistema laboral actual i proposa 7 utopies realistes que permeten explorar noves formes de treballar i viure.

 “Per sobreviure en el sistema actual cal aprendre, desaprendre i reaprendre.”

 A qui va dirigit?

Tot alumnat del centre, donat que l’evolució del món del treball els arribarà a tots d’una manera o d’una altra i s’ha d’estar preparat per als nous canvis.

  

3.- PER A TRIOMFAR... Método TED* para hablar en público”. Donovan, Jeremy.


Qui no ha sentit pànic escènic a l’hora de presentar un treball davant d’un públic? Serè capaç de captar la seva atenció i obtenir la seva aprovació? Qui no s’ha fet mai aquestes preguntes menteix...

En aquest llibre, Jeremy Donovan ens dona claus per a fer una bona conferència i no morir en l’intent.

No és fàcil transmetre però tampoc és impossible...

 *Les TED talk són com petites píndoles amb temàtiques molt variades que podeu veure en el web www.ted.com.

A qui va dirigit?

 A tot l’alumnat del centre, per què la realitat del món laboral i empresarial cada vegada valora més l’assoliment d’aquestes habilitats toves o SOFTSKILLS.

 

4.- PER A APRENDRE.... La LPRL. Versión Martina.Valera, V y Moure, C.

 


Hi ha maneres i maneres d’explicar i estudiar la Llei de prevenció de riscos laborals  i en  aquest llibre Vicente Valera ho fa d’una manera molt pràctica i utilitzant la memòria visual (tan poc utilitzada en el món jurídic).

És molt recomanable per a fer obtenir un bon coneixement de la LPRL.

 A qui va dirigit?

A tot l’alumnat, ja que és bona part del contingut de la UF2 de FOL  que tracta sobre la PRL.

 

5.- PER A ENTENDRE... El derecho explicado a los jóvenes”. De la Válgoma, Maria.


Indubtablement el dret influeix en les nostres vides però ... què és el dret? Quina finalitat té? Què passaria si no tinguéssim drets que ens protegiren?

Si alguna vegada t’has fet aquestes preguntes i no les has pogut resoldre has de llegir  aquest llibre.En tan sols 186 pàgines s’exposa d’una manera molt senzilla una visió general del món jurídic sense fer teories abstractes sobre el dret.

 A qui va dirigit?

 A tot l’alumnat, per què el dret està present en la societat i ens influeix a l’hora d’actuar però més específicament a l’alumnat del CFGM GA (àmbit jurídic), ja que els hi pot servir com una introducció per entendre què és el dret.

 

Puri Castera

 

Comentaris